Vepřové výpečky

Suroviny

  • 500 g vepřové plece nebo bůčku

  • 1 střední cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 2 polévkové lžíce sádla

  • 1 polévková lžíce celého kmínu

  • 1 polévková lžíce soli

  • 100 ml vody

Postup

Maso nakrájíme na větší kostky (3 cm), prohněteme se solí a odložíme. V pánvi na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a kmín. Vložíme prosolené maso a orestujeme po všech stranách, až maso zbledne. Poté vše přesypeme do pekáče nebo skla, podlijeme vroucí vodou, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 180 °C. Pečeme 2 hodiny s občasným promícháním a případným dolitím vody. Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a špenátem nebo zelím.