Vepřové výpečky
Suroviny
500 g vepřové plece nebo bůčku
1 střední cibule
3 stroužky česneku
2 polévkové lžíce sádla
1 polévková lžíce celého kmínu
1 polévková lžíce soli
100 ml vody
Postup
Maso nakrájíme na větší kostky (3 cm), prohněteme se solí a odložíme. V pánvi na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a kmín. Vložíme prosolené maso a orestujeme po všech stranách, až maso zbledne. Poté vše přesypeme do pekáče nebo skla, podlijeme vroucí vodou, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 180 °C. Pečeme 2 hodiny s občasným promícháním a případným dolitím vody. Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a špenátem nebo zelím.