Kuřecí stehna s medovo-hořčičnou marinádou

Suroviny

  • 8 spodních kuřecích stehen

  • 2 lžíce hrubozrnné nebo kremžské hořčice

  • 5 lžic medu

  • 4 lžíce rostlinného oleje

  • lžíce červeného vinného octa

  • tabasco

  • sůl, pepř

Postup

Předehřejeme si troubu na 190 °C. Rozpálíme pánev se dvěma lžícemi oleje a dáme na ni stehna krátce osmažit. Osolíme, opepříme a za dvě minuty stehna otočíme, aby se osmažila z obou stran. Pak je přesuneme na pekáč a strčíme do trouby.

Připravíme marinádu, kterou budeme kuře potírat. V misce důkladně smícháme hořčici s medem, octem, zbývajícím olejem a tabascem (nemusí být). Kuře pečeme celkem 40 minut, ale každých 10 minut jej důkladně potřeme marinádou. Naposledy potřeme těsně po vytažení z trouby.