Kuřecí stehna s medovo-hořčičnou marinádou
Suroviny
8 spodních kuřecích stehen
2 lžíce hrubozrnné nebo kremžské hořčice
5 lžic medu
4 lžíce rostlinného oleje
lžíce červeného vinného octa
tabasco
sůl, pepř
Postup
Předehřejeme si troubu na 190 °C. Rozpálíme pánev se dvěma lžícemi oleje a dáme na ni stehna krátce osmažit. Osolíme, opepříme a za dvě minuty stehna otočíme, aby se osmažila z obou stran. Pak je přesuneme na pekáč a strčíme do trouby.
Připravíme marinádu, kterou budeme kuře potírat. V misce důkladně smícháme hořčici s medem, octem, zbývajícím olejem a tabascem (nemusí být). Kuře pečeme celkem 40 minut, ale každých 10 minut jej důkladně potřeme marinádou. Naposledy potřeme těsně po vytažení z trouby.