Pečený čaj

Suroviny

  • 1 kg rybízu

  • 1 kg lesního a zahradního ovoce (jahody, maliny, ostružiny, třešně, višně)

  • 0,5 kg jablek a hrušek

  • 750 g cukru

  • 2 lžíce skořice

  • 4 hvězdičky badyánu

  • 5 hřebíčků

  • 2 citrony

  • 20 ml tuzemáku (volitelně)

Postup

Větší ovoce nakrájej na kostičky, vlož do pekáče a vymačkej na něj šťávu z citronů. Přidej všechno ostatní drobné ovoce, posyp cukrem, přidej všechno koření a dobře promíchej.

Peč na 180 - 200 °C přibližně 30 minut. Během pečení směs dvakrát promíchej. Hned po upečení přidej tuzemák a promíchej. Plň do vymytých skleniček a ihned zavíčkuj, aby se víčka chytila.