Bramborový salát

Suroviny

  • 1 kg lojovitých brambor varného typu A

  • 1 velká mrkev (150 g)

  • 75 g celeru

  • 160 g nakládaných okurek

  • 6 lžic majonézy

  • 2 lžičky hořčice

  • sůl, pepř

  • 75 g petržele

  • 2 střední cibule

  • 4 vejce uvařená natvrdo

Postup

Brambory uvaříme ve slupce a ještě vlažné oloupeme. Očištěnou zeleninu uvaříme a necháme vychladnout. Zeleninu i brambory nakrájíme na malé kostičky a dáme je do mísy. Přidáme na kostičky nakrájené okurky, majonézu, hořčici, osolíme, opepříme a promícháme. Přilijeme 2 lžíce láku z okurek a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Promícháme a jemně vmícháme na kostičky nakrájená vejce. Dochutíme solí, pepřem a necháme alespoň 4 hodiny (nejlépe přes noc) v chladu uležet.