Marokánky
Suroviny
100 g másla
8 lžic hladké mouky
0,5 l mléka
100 g rozinek
100 g arašídů
100 g mandlí
100 g kandovaného ovoce
100 g oříšků
10 zarovnaných lžic krupicového cukru
čokoláda na polevu
Postup
Mléko, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v kastrole na mírném ohni do zhoustnutí, přidáme máslo. Do husté hmoty zamícháme rozinky, kandované ovoce a všechny druhy ořechů. Promícháme a ze vzniklé kaše tvoříme na plech vyložený pečícím papírem pomocí lžičky a kulatého nože placičky (nožem kopečky roztíráme na placičky).
Pečeme asi při 200 °C, tak dlouho až okraje mírně zhnědnou. Z plechu sundáváme ještě teplé obracečkou nebo podebereme nožem. Dáváme vychladnout na plochý tác nebo plech, aby se nezkroutily. Pečivo ztuhne a druhý nebo třetí den spodní část poléváme čokoládou.