Marokánky

Suroviny

  • 100 g másla

  • 8 lžic hladké mouky

  • 0,5 l mléka

  • 100 g rozinek

  • 100 g arašídů

  • 100 g mandlí

  • 100 g kandovaného ovoce

  • 100 g oříšků

  • 10 zarovnaných lžic krupicového cukru

  • čokoláda na polevu

Postup

Mléko, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v kastrole na mírném ohni do zhoustnutí, přidáme máslo. Do husté hmoty zamícháme rozinky, kandované ovoce a všechny druhy ořechů. Promícháme a ze vzniklé kaše tvoříme na plech vyložený pečícím papírem pomocí lžičky a kulatého nože placičky (nožem kopečky roztíráme na placičky).

Pečeme asi při 200 °C, tak dlouho až okraje mírně zhnědnou. Z plechu sundáváme ještě teplé obracečkou nebo podebereme nožem. Dáváme vychladnout na plochý tác nebo plech, aby se nezkroutily. Pečivo ztuhne a druhý nebo třetí den spodní část poléváme čokoládou.