Krupicová chalva

Suroviny

  • 150 ml rostlinného oleje

  • 400 g krupice

  • 600 g cukru krystal

  • 600 ml vody

  • šťáva a kůra z jednoho pomeranče

  • 150 g loupaných mandlí (ideálně plátky)

  • 2 lžičky skořice

  • 2 lžičky vanilkového extraktu

  • čtvrt lžičky drceného hřebíčku

Postup

Rostlinný olej a krupici smícháme a za občasného míchání (cca 10 minut) necháme zhnědnout, jako bychom dělali jíšku. Pak přidáme zbytek surovin a mícháme dalších cca 20 minut, dokud směs nezhoustne do husté kaše a nezačne se trhat. Vylejeme nebo vybereme naběračkou do formy na bábovku, zarovnáme a necháme 3 hodiny vychladit. Před podáváním posypeme skořicí.