Řecký salát

Suroviny

  • 100 g červené papriky

  • 200 g salátové okurky

  • 200 g rajčat

  • 15 g červené cibule

  • 3 snítky oregana

  • 100 g sýra feta

  • 20 ml extra panenského olivového oleje

  • lžička soli

  • špetka čerstvě mletého pepře

  • 40 g oliv

  • šťáva z půlky citronu

Postup

Papriku omyj, osuš, vyndej jádřinec a nakrájej na kousky 2 x 2 cm. Okurku podélně rozkroj a obě poloviny znovu podélně rozkroj. Z rajčat vykroj tuhý střed, nakrájej je na měsíčky, a ty rozkroj na polovinu. Cibuli oloupej a nakrájej na tenké měsíčky. Lístky oregana sdrhni z větvičky a nakrájej je najemno. Sýr nakrájej na kousky 1 x 1 cm. Do misky vlij citronovou šťávu, přidej sůl, pepř a všlehej metličkou olivový olej. K dresinku přidej nakrájenou zeleninu, olivy, sýr a oregano. Dobře promíchej a ihned podávej.