Řecký salát
Suroviny
100 g červené papriky
200 g salátové okurky
200 g rajčat
15 g červené cibule
3 snítky oregana
100 g sýra feta
20 ml extra panenského olivového oleje
lžička soli
špetka čerstvě mletého pepře
40 g oliv
šťáva z půlky citronu
Postup
Papriku omyj, osuš, vyndej jádřinec a nakrájej na kousky 2 x 2 cm. Okurku podélně rozkroj a obě poloviny znovu podélně rozkroj. Z rajčat vykroj tuhý střed, nakrájej je na měsíčky, a ty rozkroj na polovinu. Cibuli oloupej a nakrájej na tenké měsíčky. Lístky oregana sdrhni z větvičky a nakrájej je najemno. Sýr nakrájej na kousky 1 x 1 cm. Do misky vlij citronovou šťávu, přidej sůl, pepř a všlehej metličkou olivový olej. K dresinku přidej nakrájenou zeleninu, olivy, sýr a oregano. Dobře promíchej a ihned podávej.