Čokoládové brownies

Suroviny

  • 350 g čokolády, nejlépe s obsahem 50-60 % kakaa, nalámané na kostičky

  • 250 g másla nakrájeného na kousky

  • 3 velká nebo 4 malá vejce

  • 250 g krupicového cukru (nejlépe hnědého)

  • 85 g hladké mouky

  • 1 lžičku prášku do pečiva

Postup

Troubu předehřejte na 160 °C (elektrickou) nebo 140 °C (horkovzdušnou). Hranatou formu nebo pekáč vymastěte a teprve pak vyložte pečicím papírem.

Čokoládu rozpusťte spolu s máslem. Vejce šlehejte tak dlouho, až zesvětlají, pak zašlehejte cukr, až je směs hustá a lesklá. Opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády, navrch prosejte mouku s práškem do pečiva a vše vymíchejte do hladka. Vlijte do formy a pečte 30-35 minut tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý.

Během vychládání těsto ještě trochu dojde. Upečené brownies nechte nejprve vychladnout ve formě postavené na kuchyňskou mřížku alespoň hodinu, pak je rozkrájejte na čtverečky a nechte ještě chladnout na mřížce.