Quesadilla s kuřecím masem

Suroviny

  • 400 g vykostěných kuřecích stehen s kůží

  • 4 pšeničné tortilly

  • 100 g červené papriky

  • 70 g slaniny nakrájené na plátky

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 300 g rajčat

  • 2 papričky jalapeño

  • 4 plátky nebo 250 g sýra typu Čedar nebo Gouda

  • lžíce lístků koriandru

  • sůl

  • 4 lžíce zakysané smetany

  • 4 lžíce guacamole

Postup

Troubu rozehřej na 200 °C. Kůži masa osol. Na pánvi rozpal olej a maso na něm z obou stran opeč dozlatova. Poté ho nech 15 minut dopéct v rozehřáté troubě, případě, pokud stehna nejsou vykostěná, peč cca 45 minut. Maso vyndej z trouby a nech 3 minuty odpočinout. Pak odstraň kůži a vidličkou jej natrhej na nudličky 0,5 cm.

Rajčata a papriku nakrájej na plátky. Papričky jalapeño nakrájej na tenká kolečka. Na středně rozpálené pánvi opeč nasucho slaninu dozlatova. Na polovinu každé tortilly polož část rajčat, na ně část masa, papriky, koriandr a lžíci guacamole. Na ně dle chuti přidej papričku jalapeño. Přidej část slaniny a sýra a každou tortillu přehni napůl. Takto připravené tortilly zapeč 2 minuty na venkovním grilu nebo pod grilem v troubě.

Podávej se zakysanou smetanou a guacamole.