Polévka z červené čočky s rajčaty
Suroviny
2 lžíce olivového oleje
jarní cibulka
200 g mrkve
2 stroužky česneku
30 g rajčatového protlaku
200 g krájených rajčat z konzervy
1 l zeleninového vývaru
150 g červené čočky
lžička sušeného tymiánu
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
Na olivovém oleji osmahněte najemno nasekanou cibulku. Přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a opékejte cca 5 minut. Do pánve přidejte utřený česnek a opékejte další 2 minuty. Přimíchejte rajčatový protlak, rajčata a vše zalijte vývarem. Polévku přiveďte k varu a přisypte červenou čočku společně s tymiánem. Vařte do změknutí čočky, což trvá cca 25 minut. Polévku dochuťte solí a pepřem.