Polévka z červené čočky s rajčaty

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje

  • jarní cibulka

  • 200 g mrkve

  • 2 stroužky česneku

  • 30 g rajčatového protlaku

  • 200 g krájených rajčat z konzervy

  • 1 l zeleninového vývaru

  • 150 g červené čočky

  • lžička sušeného tymiánu

  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup

Na olivovém oleji osmahněte najemno nasekanou cibulku. Přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a opékejte cca 5 minut. Do pánve přidejte utřený česnek a opékejte další 2 minuty. Přimíchejte rajčatový protlak, rajčata a vše zalijte vývarem. Polévku přiveďte k varu a přisypte červenou čočku společně s tymiánem. Vařte do změknutí čočky, což trvá cca 25 minut. Polévku dochuťte solí a pepřem.