Bešamel

Suroviny

  • 50 g cibule

  • 60 g másla

  • špetka bílého pepře

  • 60 g mouky

  • 1 l plnotučného mléka

  • 1 bobkový list

  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku

  • 1 kávová lžička soli

Postup

Oloupej cibuli a nakrájej na jemno. Na středním ohni rozehřej v kastrolu máslo. Jakmile začne máslo pěnit, přidej cibuli a nech ji za stálého míchání na středním ohni 30 vteřin zpěnit. Přidej pepř a promíchej. Přisyp mouku a minutu míchej. Přilij všechno studené mléko a důkladně promíchej metlou. Přidej zbývající koření a přiveď k varu. Stáhni oheň na minimum a za stálého míchání vař 20 minut. Hotový bešamel přeceď přes jemný cedník.