Lasagne s boloňským ragú
Suroviny
3 l vody
3 lžíce soli
Sůl
800g boloňského ragú
200g nastrouhaného parmezánu
600g lasagní (1 balení)
950g bešamelu
Postup
Chladné pláty těsta narovnej na sebe na talíř. Troubu rozehřej na 180 °C. Připrav mísu s ledovou vodou. Do hrnce dej vařit slanou vodu, kterou vydatně osol jednou lžící soli na 1 litr vody.
Jakmile se voda začne vařit, vlož do ní těstoviny, přidrž je ve vodě tak, aby byly ponořené a vař je 40 vteřin. Uvařené těstoviny vyjmi z vody a ihned je zchlaď ve studené vodě.
Dno zapékací mísy vylož pláty těsta. Na těsto rozetři 200 g bešamelu, posyp 40 g parmezánu a na ně rozetři 200 g boloňské omáčky. Na ni polož další vrstvu těstovin a pokračuj stejným způsobem, dokud v míse nejsou 4 vrstvy. Na poslední vrstvu polož pláty těsta, potři je zbývajícími 150 g bešamelu a posyp zbylým parmezánem. Zapékací mísu vlož do rozehřáté trouby a nech péct 30 minut.