Pečené kuře s česnekem

Suroviny

  • celé kuře

  • 4 lžíce olivového oleje

  • 150 ml bílého vína

  • 4 paličky česneku (cca 40 stroužků)

  • 250 ml kuřecího vývaru

  • půl citronu

  • 2 snítky estragonu

  • sůl a pepř

Postup

Kuře nejprve naporcujte. Osolte a opepřete jednotlivé kousky kuřete. Rozdělte česnek na jednotlivé stroužky, ale neloupejte. Předehřejte troubu na 180 °C. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte kousky kuřete a zprudka osmahněte. Vyndejte z pánve a vložte do ohnivzdorné mísy nebo pekáče. Dejte na pánev stroužky česneku a pár minut smažte, pak přilijte bílé víno. Přidejte vývar a nechejte chvíli probublat. Přilijte ke kuřecímu masu, vymačkejte na maso citrónovou šťávu a rozkrojený citrón vložte do pekáče

V troubě pečte zhruba 45 minut, anebo dokud nejsou všechny kousky řádně propečené. Před podáváním posypejte čerstvým estragonem.