Fazolový salát se zeleninou

Suroviny

  • 500 g fazolí předem uvařených nebo scezených z nálevu

  • 1 ks cibule

  • 1 stroužek česneku

  • 2 nakládané okurky

  • 2 pevná zralá rajčata

  • 1 menší paprika

  • bylinky dle chuti: čerstvý tymián, bazalka, petrželka, …

  • 2 lžíce oleje

  • jablečný ocet, balsamiko nebo nálev z okurek na dochucení

  • sůl, pepř

Postup

Fazole použijeme barevné dle vlastního výběru, buď předem uvařené, nebo scezené ze slaného nálevu. Množství zeleniny a bylinek přidáváme k fazolím dle vlastní chuti. Zeleninu krájíme na drobno, smícháme jí s fazolemi, zakápneme olejem, dochutíme solí, pepřem, bylinkami, maličko octem nebo nálevem a necháme v chladnu alespoň hodinu proležet. Pak podáváme bud‘ samotné nebo s čerstvým pečivem, ale klidně i ke grilovanému masu jako přílohu.