Bramboráky

Suroviny

  • 800 g brambor

  • 4 lžíce mléka

  • 200 g hladké mouky

  • 4 stroužky česneku

  • 1 vejce

  • Sůl

  • 2 lžičky majoránky

  • Pepř mletý

  • Rostlinný olej

Postup

Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo nakrájíme na tenké lupínky. Mléko ohřejeme a horké přilijeme k nastrouhaným bramborám. Potom přidáme hladkou mouku, vejce, česnek a zamícháme. Směs osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a opět důkladně promícháme.

Jestliže je těsto příliš řídké, přidáme mouku, Pokud je naopak husté, přidáme trochu mléka. Na pánvičce nebo na lívanečníku rozehřejeme olej, potom na něj lžící rozetřeme těsto a bramboráky prudce z obou stran osmažíme dozlatova.