Bramboráky
Suroviny
800 g brambor
4 lžíce mléka
200 g hladké mouky
4 stroužky česneku
1 vejce
Sůl
2 lžičky majoránky
Pepř mletý
Rostlinný olej
Postup
Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo nakrájíme na tenké lupínky. Mléko ohřejeme a horké přilijeme k nastrouhaným bramborám. Potom přidáme hladkou mouku, vejce, česnek a zamícháme. Směs osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a opět důkladně promícháme.
Jestliže je těsto příliš řídké, přidáme mouku, Pokud je naopak husté, přidáme trochu mléka. Na pánvičce nebo na lívanečníku rozehřejeme olej, potom na něj lžící rozetřeme těsto a bramboráky prudce z obou stran osmažíme dozlatova.