Hovězí na žampionech

Suroviny

  • 4 plátky hovězího zadního masa

  • 250 g žampionů

  • Cibule

  • Lžička rajčatového protlaku

  • 250 ml hovězího vývaru

  • Kmín

  • Mletý černý pepř

  • Sůl

  • Smetana

  • Hořčice

  • Olej nebo sádlo na smažení

Postup

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Maso orestujeme na oleji nebo sádle a vyndáme na talíř. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na té samé pánvičce a tuku osmahneme cibulku, přidáme lžičku protlaku a pak maso, které podlijeme vývarem nebo pouze vodou. Dusíme pomalu do poloměkka asi hodinu. Poté přidáme nakrájené žampiony a trošku kmínu. Až je hovězí maso měkké, zahustíme omáčku hotovou jíškou, můžeme přidat hořčici a/nebo trochu smetany.