Hovězí na žampionech
Suroviny
4 plátky hovězího zadního masa
250 g žampionů
Cibule
Lžička rajčatového protlaku
250 ml hovězího vývaru
Kmín
Mletý černý pepř
Sůl
Smetana
Hořčice
Olej nebo sádlo na smažení
Postup
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Maso orestujeme na oleji nebo sádle a vyndáme na talíř. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na té samé pánvičce a tuku osmahneme cibulku, přidáme lžičku protlaku a pak maso, které podlijeme vývarem nebo pouze vodou. Dusíme pomalu do poloměkka asi hodinu. Poté přidáme nakrájené žampiony a trošku kmínu. Až je hovězí maso měkké, zahustíme omáčku hotovou jíškou, můžeme přidat hořčici a/nebo trochu smetany.