Tatarský biftek
Suroviny
200 g pravé hovězí svíčkové
1 lžička kaparu naložených v soli
15 g najemno nakrájené šalotky
Čerstvě mletý pepř dle chuti
2 špetky kajenského pepře
1 kávová lžička dijonské hořčice
2 čajové lžičky worcesterské omáčky
20 ml extra panenského olivového oleje
sůl dle chuti
syrový žloutek
toasty nebo topinky a česnek k podávání
Postup
Kapary propláchni, osuš a najemno překrájej. Vyndej maso z lednice a nakrájej na velmi tenké plátky. Ty nakrájej na nudličky tenké jako sirka. Nudličky nakrájej na malé kousky a ty ještě nasekej najemno. Pracuj rychle, ať maso nezteplá. Maso rychle promíchej vidličkou s ostatními surovinami. Na talíři maso zformuj do bochánku, ve kterém udělej uprostřed malý důlek. Do důlku vlož vaječný žloutek. Při podávání si každý žloutek do masa vmíchá sám. Podávej s opečeným toastem.