Tatarský biftek

Suroviny

  • 200 g pravé hovězí svíčkové

  • 1 lžička kaparu naložených v soli

  • 15 g najemno nakrájené šalotky

  • Čerstvě mletý pepř dle chuti

  • 2 špetky kajenského pepře

  • 1 kávová lžička dijonské hořčice

  • 2 čajové lžičky worcesterské omáčky

  • 20 ml extra panenského olivového oleje

  • sůl dle chuti

  • syrový žloutek

  • toasty nebo topinky a česnek k podávání

Postup

Kapary propláchni, osuš a najemno překrájej. Vyndej maso z lednice a nakrájej na velmi tenké plátky. Ty nakrájej na nudličky tenké jako sirka. Nudličky nakrájej na malé kousky a ty ještě nasekej najemno. Pracuj rychle, ať maso nezteplá. Maso rychle promíchej vidličkou s ostatními surovinami. Na talíři maso zformuj do bochánku, ve kterém udělej uprostřed malý důlek. Do důlku vlož vaječný žloutek. Při podávání si každý žloutek do masa vmíchá sám. Podávej s opečeným toastem.