Chilli con carne

Suroviny

  • 4 polévkové lžíce oleje

  • 150 g anglické slaniny

  • 500 g mletého hovězího masa

  • 400 g pečených fazolí v rajčatové omáčce

  • 400 g drcených rajčat

  • 150 g konzervované kukuřice

  • 2 polévkové lžíce moučkového cukru

  • 2 cibule

  • 1 červená paprika

  • 2 chilli papričky

  • 4 stroužky česneku

  • 10 g fajita koření

  • špetka soli

Postup

Cibuli a slaninu nakrájíme na malé kostičky. V hluboké pánvi rozpálíme olej a smažíme cibuli společně se slaninou, až cibule zezlátne. Přidáme mleté hovězí maso a prolisovaný česnek, posolíme a restujeme, až se maso zatáhne. Pak přidáme pečené fazole, drcená rajčata, kukuřici, cukr, na kolečka nakrájené chilli papričky a fajita koření. Za občasného míchání vaříme cca hodinu, až se vyvaří většina vody. Pak přidáme na plátky nakrájenou papriku a vaříme ještě 20 minut.

Podáváme s těstovinami, rýží nebo vařeným bramborem.