Chilli con carne
Suroviny
4 polévkové lžíce oleje
150 g anglické slaniny
500 g mletého hovězího masa
400 g pečených fazolí v rajčatové omáčce
400 g drcených rajčat
150 g konzervované kukuřice
2 polévkové lžíce moučkového cukru
2 cibule
1 červená paprika
2 chilli papričky
4 stroužky česneku
10 g fajita koření
špetka soli
Postup
Cibuli a slaninu nakrájíme na malé kostičky. V hluboké pánvi rozpálíme olej a smažíme cibuli společně se slaninou, až cibule zezlátne. Přidáme mleté hovězí maso a prolisovaný česnek, posolíme a restujeme, až se maso zatáhne. Pak přidáme pečené fazole, drcená rajčata, kukuřici, cukr, na kolečka nakrájené chilli papričky a fajita koření. Za občasného míchání vaříme cca hodinu, až se vyvaří většina vody. Pak přidáme na plátky nakrájenou papriku a vaříme ještě 20 minut.
Podáváme s těstovinami, rýží nebo vařeným bramborem.