Segedínský guláš z tlakáče

Suroviny

  • 1 lžíce mleté sladké papriky

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 200 g cibule

  • 500 g vepřového masa (plec)

  • 3 lžíce sádla

  • 500 g kysaného zelí

  • 1 kelímek zakysané smetany

  • sůl

  • kmín

Postup

Vepřové maso (můžeme použít plec nebo i bůček) osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme. V rozehřátém tlakovém hrnci se sádlem cibuli osmahneme do zlatova. Vmícháme papriku, necháme ji krátce za stálého míchání rozpustit, přidáme maso. Osolíme ho, až pustí šťávu. Pak přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 15 minut od počátku varu v tlakovém hrnci. Zchladíme polici, otevřeme hrnec, přidáme pokrájené zelí a zase trochu vody. Dusíme 20 minut a odstavíme. Hrnec nezchlazujeme, ale necháme dojít. Pak guláš zahustíme jíškou z másla a hladké mouky promícháme a povaříme. Před koncem dáme zakysanou smetanu, ale nahřátou, studená by se mohla srazit.