Hovězí guláš

Suroviny

  • rostlinný olej nebo sádlo na opékání

  • 800 g cibule

  • 1,5 kg hovězího masa, nejlépe z kližky, líček nebo plece

  • 400 g rajčatového pyré

  • sůl, pepř

  • 2 lžíce sladké papriky

  • 6 stroužků česneku

  • 500 ml hovězího vývaru

  • sušená a/nebo čerstvá majoránka

  • lžička mletého nebo drceného kmínu

  • případně chilli paprička na dochucení

Postup

V kastrole rozehřejte tuk a cibuli smažte dozlatova. Přidejte rajčatové pyré a vyvařte všechnu přebytečnou vodu. Na základ vysypte maso nakrájené na větší kostky, česnek a přidejte kmín a trochu papriky. Promíchejte, aby se obalilo v základu, poprašte ještě trochou papriky, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a přidejte majoránku. Přilejte vývar a tolik horké vody, aby bylo maso úplně ponořené. Snižte plamen a zakryté maso zvolna duste. Na úplný závěr dotáhněte chuť solí a kořením. Můžete přidat pokrájenou chilli papričku.