Hovězí guláš
Suroviny
rostlinný olej nebo sádlo na opékání
800 g cibule
1,5 kg hovězího masa, nejlépe z kližky, líček nebo plece
400 g rajčatového pyré
sůl, pepř
2 lžíce sladké papriky
6 stroužků česneku
500 ml hovězího vývaru
sušená a/nebo čerstvá majoránka
lžička mletého nebo drceného kmínu
případně chilli paprička na dochucení
Postup
V kastrole rozehřejte tuk a cibuli smažte dozlatova. Přidejte rajčatové pyré a vyvařte všechnu přebytečnou vodu. Na základ vysypte maso nakrájené na větší kostky, česnek a přidejte kmín a trochu papriky. Promíchejte, aby se obalilo v základu, poprašte ještě trochou papriky, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a přidejte majoránku. Přilejte vývar a tolik horké vody, aby bylo maso úplně ponořené. Snižte plamen a zakryté maso zvolna duste. Na úplný závěr dotáhněte chuť solí a kořením. Můžete přidat pokrájenou chilli papričku.