Linguine alla carbonara

Suroviny

  • 3 žloutky

  • špetka soli

  • 2 lžičky čerstvě mletého pepře

  • 2 lžíce nastrouhaného parmezánu

  • 5 plátků (30 g) pancetty, anglické slaniny nebo podobné uzeniny

  • 2 lžíce soli

  • 90 g sušených linguine

Postup

Do hrnce dej vařit důkladně osolenou vodu. Jakmile se voda začne vařit, vlož do ní těstoviny, nech je 1 až 2 minuty zavařit a opatrně je promíchej. Těstoviny uvař na skus, slij a 100ml vody dej stranou.

Pancettu nakrájej na nudličky, vlož je do studené pánve a při střední teplotě je za občasného míchání restuj dozlatova. Polovinu vyjmi a nech okapat na kuchyňském papíru. V misce smíchej žloutky se solí, pepřem, 1 lžicí parmezánu a dej stranou.

Do pánve přidej uvařené těstoviny, přilij 100 ml vody z těstovin a žloutkovou směs. Vše promíchej a stáhni z ohně. Žloutky musí vytvořit emulzi. Nesmí se srazit. Na talíři posypej těstoviny osušenou pancettou a zbytkem parmezánu.