Kuřecí paella

Suroviny

  • 80 g kulatozrnné rýže

  • 320 ml kuřecího vývaru

  • půl cibule

  • stroužek česneku

  • kousek červené papriky

  • kousek zelené papriky

  • 3 lžíce rajčatového pyré

  • 500 g kuřecího masa

  • 3-5 krevet

  • hrst zelených fazolek nebo pórku

  • 1 lžíce sladké papriky

  • 3 lžíce olivového oleje

  • špetka chilli

  • pepř

  • sůl

Postup

Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte papriku nakrájenou na malé kostičky spolu s pokrájenou cibulkou, lehce orestujte. Pak přidejte česnek a opepřené a osolené kuřecí maso, které zprudka orestujte, jen tak, aby se zatáhlo. Pak přidejte rajčatové pyré, které taky zlehka orestujte, aby zesládlo. Nakonec přidejte rýži, mletou papriku a chilli, očištěné zelené fazolky nebo nakrájený pórek a zalijte vývarem.

10 minut nechte bez míchání bujaře vařit, pak snižte výkon plotýnky na střední stupeň a nechte dovařit, dokud rýže nezměkne. Na posledních 5 minut do paelly vmáčkněte i oloupané a očištěné krevety a posypejte petrželkou.