Kuřecí paella
Suroviny
80 g kulatozrnné rýže
320 ml kuřecího vývaru
půl cibule
stroužek česneku
kousek červené papriky
kousek zelené papriky
3 lžíce rajčatového pyré
500 g kuřecího masa
3-5 krevet
hrst zelených fazolek nebo pórku
1 lžíce sladké papriky
3 lžíce olivového oleje
špetka chilli
pepř
sůl
Postup
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte papriku nakrájenou na malé kostičky spolu s pokrájenou cibulkou, lehce orestujte. Pak přidejte česnek a opepřené a osolené kuřecí maso, které zprudka orestujte, jen tak, aby se zatáhlo. Pak přidejte rajčatové pyré, které taky zlehka orestujte, aby zesládlo. Nakonec přidejte rýži, mletou papriku a chilli, očištěné zelené fazolky nebo nakrájený pórek a zalijte vývarem.
10 minut nechte bez míchání bujaře vařit, pak snižte výkon plotýnky na střední stupeň a nechte dovařit, dokud rýže nezměkne. Na posledních 5 minut do paelly vmáčkněte i oloupané a očištěné krevety a posypejte petrželkou.