Krém na dort
Suroviny
100 ml mléka
10 g hladké mouky
10 g Solamylu
20 g másla
15 g cukru moučky (1 vrchovatá polévková lžíce)
50 g šlehačky (30% a více)
50 g zakysané smetany (15%)
1 čajová lžička rumu
1 čajová lžička vanilkového extraktu
Postup
Do menšího kastrolu nalijeme mléko, vmícháme mouku a Solamyl. Zahříváme, mícháme, výsledkem bude hustá kaše. Ještě do teplé vmícháme rum a vanilkový extrakt. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a po částech přidáváme studenou kaši. Můžeme použít ruční šlehač na nejnižší otáčky. V jiné míse ušleháme šlehačku (nemusí být úplně dotuha), lehce ručně prošleháme se zakysanou smetanou a vše spojíme s máslem smíchaným s kaší.