Krém na dort

Suroviny

  • 100 ml mléka

  • 10 g hladké mouky

  • 10 g Solamylu

  • 20 g másla

  • 15 g cukru moučky (1 vrchovatá polévková lžíce)

  • 50 g šlehačky (30% a více)

  • 50 g zakysané smetany (15%)

  • 1 čajová lžička rumu

  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Postup

Do menšího kastrolu nalijeme mléko, vmícháme mouku a Solamyl. Zahříváme, mícháme, výsledkem bude hustá kaše. Ještě do teplé vmícháme rum a vanilkový extrakt. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a po částech přidáváme studenou kaši. Můžeme použít ruční šlehač na nejnižší otáčky. V jiné míse ušleháme šlehačku (nemusí být úplně dotuha), lehce ručně prošleháme se zakysanou smetanou a vše spojíme s máslem smíchaným s kaší.