Dýňová omáčka

Suroviny

  • půl dýně Hokkaidó - neloupaná

  • 1 velká cibule

  • 250 ml zeleninového vývaru

  • 1 velký stroužek česneku

  • 150 ml smetany ke šlehání

  • muškátový květ

  • špetka oregana

  • sůl, pepř

  • olivový olej

Postup

Dýni nakrájíme na malé kousky, cibuli na drobno. Na oleji opečeme cibuli do zlatova, pak přidáme drcený česnek a po dvou minutách i dýni. Zalijeme trochou vývaru a za občasného podlévání vaříme dýni doměkka.

Směs pak rozmixujeme, přidáme špetku muškátového květu, oregano, pepř a sůl podle chuti, nakonec vlijeme smetanu. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ještě naředit vývarem. Pak omáčku odstavíme a zjemníme lžící studeného másla.