Tiramisu

Suroviny

  • 130 g smetany (min. 30%)

  • 400 g mascarpone

  • 130 g moučkového cukru

  • 150 ml silné kávy (espresso)

  • 100 ml likéru Amaretto

  • 150 g cukrářských piškotů

  • kakao na posypání

Postup

Do robotu upni nástavec typu metla. Smetanu vyšlehej dotuha. Mascarpone vyšlehej v robotu s moučkovým cukrem. Opatrně ručně vmíchej ušlehanou smetanu. V široké misce smíchej kávu a Amaretto. Piškoty postupně namáčej do ochucené kávy tak, aby roztok nasály, ale nerozpadly se. Dno mísy vylož polovinou namočených piškotů, potři je polovinou vyšlehaného mascarpone, poklaď ho zbylými piškoty a potři zbývajícím krémem. Dej do lednice vychladit alespoň na 2 hodiny. Před podáváním posyp kakaem.