Trhané vepřové z pomalého hrnce
Suroviny
1 lžička rostlinného oleje
1 kg vepřové plece
200 ml barbecue omáčky
100 ml kuřecího vývaru
50 ml octa
50 g hnědého cukru
lžička hořčice
lžička worcesterské omáčky
lžička chilli
2 cibule
5 stroužků česneku
lžička sušeného tymiánu
6 hamburgerových housek
Postup
Nalijte olej na dno pomalého hrnce a vložte do něj vepřovou plec. Přilijte barbecue omáčku, ocet a vývar. Přimíchejte cukr, hořčici, worcester, chilli, tymián a na jemno nakrájenou cibuli a česnek. Vařte na vyšší stupeň asi 5 - 6 hodin, dokud se maso nebude dát snadno trhat vidličkou. Vyjměte maso z hrnce, natrhejte vidličkou a poté vložte zpátky a důkladně smíchejte se všemi šťávami. Do lehce opečených hamburgerových housek nandávejte lžící.