Trhané vepřové z pomalého hrnce

Suroviny

  • 1 lžička rostlinného oleje

  • 1 kg vepřové plece

  • 200 ml barbecue omáčky

  • 100 ml kuřecího vývaru

  • 50 ml octa

  • 50 g hnědého cukru

  • lžička hořčice

  • lžička worcesterské omáčky

  • lžička chilli

  • 2 cibule

  • 5 stroužků česneku

  • lžička sušeného tymiánu

  • 6 hamburgerových housek

Postup

Nalijte olej na dno pomalého hrnce a vložte do něj vepřovou plec. Přilijte barbecue omáčku, ocet a vývar. Přimíchejte cukr, hořčici, worcester, chilli, tymián a na jemno nakrájenou cibuli a česnek. Vařte na vyšší stupeň asi 5 - 6 hodin, dokud se maso nebude dát snadno trhat vidličkou. Vyjměte maso z hrnce, natrhejte vidličkou a poté vložte zpátky a důkladně smíchejte se všemi šťávami. Do lehce opečených hamburgerových housek nandávejte lžící.