Churros
Suroviny
150 ml plnotučného mléka
80 g hladké mouky
25 g másla
1 vejce
40 g skořicového cukru
olej na smažení
Postup
Do hrnce dáme mléko, máslo, špetku soli, za stálého míchání na středním plameni přivedeme k varu a přisypeme mouku. Plotýnku vypneme a pár minut mícháme, až se z těsta vytvoří koule. Těsto přesuneme do mísy a nécháme 5 minut zchládnout. Ručním šlehačem poté do těsta zapracujeme vejce.
V pánvi rozpálíme olej. Trezírovací pistoli nebo zdobící sáček naplníme těstem a na pečící papír vymáčkáme proužky těsta o stejných délkách. Proužky těsta přeneseme do oleje a smažíme dozlatova. Po usmažení osušíme papírovým ubrouskem a ještě za tepla obalíme ve skořicovém cukru.