Butter chicken
Suroviny
500 g kuřecích prsou
400 ml krájených konzervovaných rajčat nebo pyré
3 střední cibule
200 ml smetany ke šlehání
4 lžíce plnotučného bílého jogurtu
2 lžíce másla
5 stroužků česneku
lžíce strouhaného zázvoru
šťáva z celého citronu
3 lžíce garam masala
1 lžička mletého koriandru
2 lžičky sladké papriky
půl lžičky kurkumy
rostlinný olej
Postup
Kuřecí maso nakrájejte na kostky. V míse smíchejte jogurt, zázvor, citronovou šťávu, polovinu množství prolisovaného česneku a polovinu množství garam masaly. V této směsi necháme maso marinovat.
Rozehřejte olej ve velkém hrnci, přidejte všechnu cibuli a pomalu restujte dozlatova. Přidejte česnek a restujte dokud nezkřehne. Vmíchejte všechno zbylé koření a restujte ještě minutu, dokud se nerozvoní. Pak přidejte rajčata a pár minut povařte. Sundejte z ohně, přidejte smetanu a směs pomocí tyčového mixéru rozmixujte do hladka.
Pak omáčku znovu dejte vařit, přidejte kuřecí maso s jogurtovou marinádou, směsi důkladně promíchejte a pomalu vařte. Jak bude kuře hotové, vmíchejte máslo a můžete servírovat, nejlépe s jasmínovou rýží nebo naanem.