Butter chicken

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou

  • 400 ml krájených konzervovaných rajčat nebo pyré

  • 3 střední cibule

  • 200 ml smetany ke šlehání

  • 4 lžíce plnotučného bílého jogurtu

  • 2 lžíce másla

  • 5 stroužků česneku

  • lžíce strouhaného zázvoru

  • šťáva z celého citronu

  • 3 lžíce garam masala

  • 1 lžička mletého koriandru

  • 2 lžičky sladké papriky

  • půl lžičky kurkumy

  • rostlinný olej

Postup

Kuřecí maso nakrájejte na kostky. V míse smíchejte jogurt, zázvor, citronovou šťávu, polovinu množství prolisovaného česneku a polovinu množství garam masaly. V této směsi necháme maso marinovat.

Rozehřejte olej ve velkém hrnci, přidejte všechnu cibuli a pomalu restujte dozlatova. Přidejte česnek a restujte dokud nezkřehne. Vmíchejte všechno zbylé koření a restujte ještě minutu, dokud se nerozvoní. Pak přidejte rajčata a pár minut povařte. Sundejte z ohně, přidejte smetanu a směs pomocí tyčového mixéru rozmixujte do hladka.

Pak omáčku znovu dejte vařit, přidejte kuřecí maso s jogurtovou marinádou, směsi důkladně promíchejte a pomalu vařte. Jak bude kuře hotové, vmíchejte máslo a můžete servírovat, nejlépe s jasmínovou rýží nebo naanem.