Gulyás

Suroviny

  • 600 g hovězího předního masa

  • 400 g brambor

  • 1 až 2 l vody

  • 1 velká cibule

  • 3 lžíce oleje

  • Půl lžičky kmínu

  • Stroužek česneku

  • Sladká mletá paprika

  • 1 mrkev

  • 1 středně velký kořen petržele

  • 2 čerstvé červené kapie

  • 1 středně velké rajče

Postup

Maso nakrájíme na 2 cm kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, papriku na kroužky a rajče na čtvrtiny. Ve velkém hrnci osmahneme na oleji dozlatova cibuli. Přidáme rozdrcený česnek a za moment stáhneme z plamene. Přidáme mletou papriku, maso a osolíme. Dáme zpět na plamen. Přilejeme vodu, přikryjeme a necháme vařit. Chvílemi promícháme a v případě potřeby přiléváme vodu. Poté přidáme papriky, rajče, brambory a petržel. Zalijeme zbytkem vody a ještě 15-20 minut provaříme.