Gulyás
Suroviny
600 g hovězího předního masa
400 g brambor
1 až 2 l vody
1 velká cibule
3 lžíce oleje
Půl lžičky kmínu
Stroužek česneku
Sladká mletá paprika
1 mrkev
1 středně velký kořen petržele
2 čerstvé červené kapie
1 středně velké rajče
Postup
Maso nakrájíme na 2 cm kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, papriku na kroužky a rajče na čtvrtiny. Ve velkém hrnci osmahneme na oleji dozlatova cibuli. Přidáme rozdrcený česnek a za moment stáhneme z plamene. Přidáme mletou papriku, maso a osolíme. Dáme zpět na plamen. Přilejeme vodu, přikryjeme a necháme vařit. Chvílemi promícháme a v případě potřeby přiléváme vodu. Poté přidáme papriky, rajče, brambory a petržel. Zalijeme zbytkem vody a ještě 15-20 minut provaříme.