Řecké bifteki
Suroviny
120 g sýru feta
50 g červené cibule
2 lístky máty
5 lístků plocholisté petržele
2 lžíce lístků oregana
1 plátek toastového chleba bez kůrky
50 ml vody
2 kávové lžičky čerstvě mletého pepře
1 menší vejce
300 g tučného mletého hovězího masa
olivový olej na smažení
1 lžička soli
nastrouhaná kůra ze 4 citronu
Postup
Sýr rozkroj na 6 špalíčků o délce 5 cm. Troubu rozehřej na 190 °C. Cibuli očisti a najemno ji nakrájej. Bylinky (mátu, petržel a oregano) nasekej najemno. Toastový chléb vlož do misky a zalij ho vodou. Přidej bylinky, cibuli, pepř, sůl, citronovou kůru, vejce a maso a důkladně promíchej.
Směs rozděl na 6 částí. Z každé části vytvaruj oválnou placku, doprostřed polož špalíček sýra a maso zabal do oválné šišky. Smaž na pánvi na rozpáleném olivovém oleji ze všech stran dozlatova. Dopeč 5 minut v rozehřáté troubě. Podávejte s tzatziki.