Řecké bifteki

Suroviny

  • 120 g sýru feta

  • 50 g červené cibule

  • 2 lístky máty

  • 5 lístků plocholisté petržele

  • 2 lžíce lístků oregana

  • 1 plátek toastového chleba bez kůrky

  • 50 ml vody

  • 2 kávové lžičky čerstvě mletého pepře

  • 1 menší vejce

  • 300 g tučného mletého hovězího masa

  • olivový olej na smažení

  • 1 lžička soli

  • nastrouhaná kůra ze 4 citronu

Postup

Sýr rozkroj na 6 špalíčků o délce 5 cm. Troubu rozehřej na 190 °C. Cibuli očisti a najemno ji nakrájej. Bylinky (mátu, petržel a oregano) nasekej najemno. Toastový chléb vlož do misky a zalij ho vodou. Přidej bylinky, cibuli, pepř, sůl, citronovou kůru, vejce a maso a důkladně promíchej.

Směs rozděl na 6 částí. Z každé části vytvaruj oválnou placku, doprostřed polož špalíček sýra a maso zabal do oválné šišky. Smaž na pánvi na rozpáleném olivovém oleji ze všech stran dozlatova. Dopeč 5 minut v rozehřáté troubě. Podávejte s tzatziki.