Hovězí kari

Suroviny

  • 4 lžíce rostlinného oleje

  • 800 g hovězí kližky

  • 2 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • chilli paprička

  • 1 lžíce strouhaného nebo sušeného zázvoru

  • 4 lžíce mletého kmínu

  • 4 lžíce mletého koriandru

  • 2 lžíce kurkumy (nemusí být)

  • 400 g rajčatového pyré

  • 2 lžíce garam masaly (nebo libovolné jiné masaly)

  • 200 g tučného bílého jogurtu

  • 500 ml hovězího vývaru

Postup

Nakrájejte cibuli, česnek a chilli papričku na jemno a maso na cca 3 cm kostky. Ve velkém hrnci rozpalte olej a smažte cibulku, dokud nezačne sklovatět. Poté přidejte maso a česnek a jemně orestujte. Pak přidejte rajčatové pyré, chilli papričku a všechna koření. 3 minuty restujte a míchejte a pak přidejte vývar, případně dolejte vodou, aby bylo všechno maso ponořené. Na mírném plamenu pod pokličkou za občasného míchání vařte 2 hodiny, až maso změkne. Na závěr přidejte jogurt a odkryté ještě 15 minut povařte.