Hovězí kari
Suroviny
4 lžíce rostlinného oleje
800 g hovězí kližky
2 cibule
4 stroužky česneku
chilli paprička
1 lžíce strouhaného nebo sušeného zázvoru
4 lžíce mletého kmínu
4 lžíce mletého koriandru
2 lžíce kurkumy (nemusí být)
400 g rajčatového pyré
2 lžíce garam masaly (nebo libovolné jiné masaly)
200 g tučného bílého jogurtu
500 ml hovězího vývaru
Postup
Nakrájejte cibuli, česnek a chilli papričku na jemno a maso na cca 3 cm kostky. Ve velkém hrnci rozpalte olej a smažte cibulku, dokud nezačne sklovatět. Poté přidejte maso a česnek a jemně orestujte. Pak přidejte rajčatové pyré, chilli papričku a všechna koření. 3 minuty restujte a míchejte a pak přidejte vývar, případně dolejte vodou, aby bylo všechno maso ponořené. Na mírném plamenu pod pokličkou za občasného míchání vařte 2 hodiny, až maso změkne. Na závěr přidejte jogurt a odkryté ještě 15 minut povařte.