Souvlaki

Suroviny

  • 400 g vepřové kýty

  • 40 g olivového oleje

  • 1 stonek máty

  • Špetka čerstvě mletého pepře

  • Šťáva z 2 citronů

  • 2 snítky oregana

  • 1 snítka tymiánu

Postup

Lístky z bylinek sdrhni z větviček a stonků. Maso nakrájej na kostky velikosti 2,5 cm. Maso vlož do misky společně s bylinkami, olejem a pepřem. Promíchej a nech odležet 2 hodiny v lednici.

Troubu rozehřej na 180 °C. Špejle namoč na 10 minut do studené vody. Poté je vyjmi a potři citronovou šťávou. Maso vyjmi z marinády a napíchej ho na špejle. Rozřízni citron na poloviny. Na pánvi rozpal 2 lžíce oleje a špízy na něm opeč z obou stran. Ve stejnou dobu jako špízy vlož do pánve řeznou stranou dolů rozpůlený citron a opeč jej. Poté dopeč špízy 3 minuty v troubě.