Langoše
Suroviny
270 g polohrubé mouky
50 g margarínu
20 g droždí
40 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
125 ml mléka
Postup
Droždí rozdrobte do trošky vlažného mléka s cukrem a nechte vzejít kvásek. Mouku promíchejte se solí a na střídačku do ní zapracujte zbylé mléko s kváskem.
Na vále vypracujte v dokonale hladké těsto, vraťte zpět do mísy, zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte půl hodiny kynout. Těsto poté vyválejte do tvaru válce a rozdělte na několik stejně velkých dílů podle toho, jak velké langoše chcete (10 dílů vyjde na malé langoše akorát tak do dlaně).
Placičky můžete buď rozválet válečkem, anebo jednoduše roztáhnout prsty do požadovaného tvaru. Smažte se na rozpáleném oleji z obou stran. Hotové langoše vyskládejte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk, a ještě teplé je potřete česnekem. Nakonec pomažte kečupem a posypte třeba opečeným najemno nastrouhaným sýrem.